maxi
pensaments d'un militant idealista Xarxa sindical

3 Set, 2007

Nova etapa

Hola companys.

Porto moolt de temps sense aportar cap entrada al meu blog. Es cert que fa un temps ençà que la feina em sobrepassa i no tinc temps per res.

Miraré de tornar a portar les meves reflexions sobre temes sindicals i laborals al blog. Certament tinc moltes coses a dir, si pensem que a la meva empresa em estat a punt d'anar a la vaga, podeu imaginar que pensaments i noticies no em falten. Així i per començar a aportar noticies deixo els bolletins que explicaven els motius de la vaga, i el resultat de la mediació. Sobre la resta.., bé ja aniré dient sobre la marxa.


Salutacions companys!!

(Segueix)
1774 lectures

20 Jun, 2006

Unió de criteris amb CTAC per el decret de les teràpies naturals

Des de la Secció Sindical del Balneari Vichy Catalan, dono com a portaveu d'aquesta el nostre suport a CTAC en la crida a la responsabilitat i la cordura.

Som molts els treballadors que quedarem directament afectats per aquesta regulació, i som molts els professionals que volem un reconeixement adequat per les autoritats. Un reconeixem que es te que generar a traves del decret actual que esta en període de al·legacions.

Es el moment de aclarir conceptes, de professionalitzar el sector, però de no oblidar els professionals que durant anys han estat exercint i que ara no se'ls pot donar l'esquena. Hi han parts d'aquest decret que tindran que ser matisades, de explicar a la consellera Geli que els professionals nous que sortiran a arrel d'aquest procés no han de quedar en una posició de inferioritat a la resta de professionals de la salut a l'hora de realitzar aquestes noves “practicàs” (i dic practicàs, per que els nous professionals es diran Practico de teràpies ...).

Personalment crec que hi han dos grans temes a resoldre.., un es el procés d'homologació de tot el sector de professionals. Es a qui on podem trobar més problemes. La gent esta espantada pensant que es faran exàmens i “tombaran” a tothom que no tingui uns nivells d'estudi marcats per els metges. L'altre es perfilar un decret just per el sector, amb un plantejament de conveni marc, per ser desenvolupat posteriorment d'una manera mes acurada segons la conjuntura del moment, però que per fi ens donarà un reconeixement necessari per poder realitzar les nostres pràctiques sense risc a denuncies de metges per intrusisme, ni de ser confosos per curanderos.

El nostre suport companys, anem en el mateix vaixell.



433 lectures

18 Mai, 2006

Qüestió de principis

Aquest son dies especialment durs per a mi. Dies en que notes la confusió de tant els companys de la secció com dels treballadors de l'empresa, per no dir es clar de la direcció d'aquesta, sobre una postura que he pres en front d'uns successos recents.

Son temps de canvis, d'adoptar noves formes de treballar, de desenvolupar-nos i avançar com a professionals. Qui no hi arriba pot tenir problemes, però si aquest problemes poden arribar afectar a llocs de treball es necessari que la direcció ens deixi als representants fer us dels nostres medis per proposar solucions pactades.

(Segueix)
425 lectures

19 Abr, 2006

Software libre. Libertad sindical

Hoy he leido un articulo muy interesante de Jose G.Arribas, llamado "Software Libre y la Izquierda". Comenta el articulo un pensamiento que yo ya conocía, pero desconocido por una gran parte del sindicalismo actual. El software libre y su importancia en la "alfabetización digital" del S.XXI.(Segueix)
443 lectures

13 Abr, 2006

Acció sindical responsable

Tot aquells que estem amb tasques de representativitats ja coneixem la duresa d'aprendre a traves dels errors, sobretot per que de les nostres decisions es poden veure afectats els interessos de molts companys.

(Segueix)
1578 lectures