Bloc de Frederic
 Bloc del vicesecretari general de la UGT de Catalunya Xarxa sindical

21 Nov, 2006

13-17 NOVEMBRE, UNA GRAN SETMANA!

Aquesta setmana ha estat atapida i novetosa d'actuacions en els temes de comunicació pel sindicat.

El dilluns 13 hem començat una campanya de publicitat a Canal Metro que pretén acompanyar el procés de renovació dels delegats sindicals a les empreses. El Periòdico de Catalunya, a més, se n'ha fet ressó i l'hi ha donat la primera pàgina de la secció d'economia,

El dimarts 14 hem presentat al Baix Llobregat, amb el secretari general de la comarca, Juanjo Casado, el programa de televisió que la UGT de Catalunya fará tots els divendres a les 23 hores i amb reposició dissabtes i diumenges a ETV -esplugues televisió-. Té dos blocs, un d'informació de caràcter laboral amb la noticia de la setmana i el segòn i principal d'assessorament laboral amb una persona del Gabinet Jurídic del sindicat, Ferran Rossell, per contestar totes les preguntes que li plantegin els televidents tant per telèfon com per correu electrònic.


El dimecres 15 hem presentat a Granollers amb el José A. Alcaide i la Isabel Ruiz, secretari general i presidenta respectivament de la UGT del Vallés Oriental-Maresme, la campanya de publicitat als autobusos de la companyia Sagalés que fan la linea regular tot passant per onze polígons de la comarca.

També El Periòdico de Catalunya, el seu redactor Antoni Fuentes, ha publicat una informació sobre les activitats d'un "comando precario" de l'Avalot que ha grabat amb el video del mòbil entrevistes de buscar feina i les ha penjat a una web perque es conegui qué passa, massa sovint,en el nostre mercat laboral. Ha tingut un ressó enorme. El mateix matí han passat gairebé totes les televisions estatals i fins i tot Euskal-televista ha pendre declaracions. En cinc dies s'han produit prop de cinquanta-mil descàrregues entre els tres videos que hi han penjat. També moltíssimes persones hi han deixat els seus comentaris.

Això s'ha de tenir en compte i el govern ja no ha d'esperar més a desenvolupar el punt de l'Estatut que dona competències i noves possibilitat d'actuació a la Inspecció de Treball i augmentar de manera important la seva plantilla.

El dijous 16 la Carme Simarro, secretària de dona i polítiques per la igualtat, ha presentat una Guia per la conciliació de la vida laboral i personal que ajudi als delegats a fer una bona feina de representació en aquests temes en les empreses, en la negociació de convenis o en la defensa dels drets dels trebaladors i les treballadores. En propes dies es fará la presentació també al territori.

El divendres 17 ha començat la emisió del programa d' ETV, es diu "Amb tú" i, com deia abans, el passen els divendres a les 23 hors i el reposen també els dissabtes i els diumenges.

Pero, a banda de la comunicació, aquesta setmana han passat tres coses importants, el 14 l' homenatge al Salvador Clop, un revolucionari com el va definir el Joan Ferran, membre de la direcció nacional del PSC i que va morir en "acte de servei" mentre intervenía en un acte d'homenatge a un altre company seu del POUM. Era president de la Unió de Jubilats i Pensionistes de la UGT i un altre dia diré més coses d'ell.

La cel.lebració del 75 anniversari de la constitució de la FETE, la federació d'ensenyament de la UGT, amb alguna anècdota que també comentaré un altre dia.

Uns grans resultats de la nostra federació de comerç en les eleccions sindicals a les grans superficies comercials -el corte inglés, carrefour, alcapo, ikea, etc- que s'han convertit en la primera força sindical en el sector a Catalunya, felicitats, s'ho han treballat i hi han cregut!


215 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink