Secció Sindical UGT-FSP Fira de Barcelona
Xarxa sindical

6 Ago, 2006

La discriminació dels treballadors FUMADORS en les ofertes de treball

Enviat per ildefonsomarin 19:40 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

La notícia apareguda avui en un conegut diari anunciava, que la portaveu d'Ocupació i Assumptes Socials de la Comissió Europea, Katharina von Schnurbein, deia que els empresaris podran incloure en les seves ofertes d'ocupació, un advertiment de Fumadors: “ abstenir-se “.

Em sembla una afirmació discriminatòria i antisocial cap als treballadors. No tenim bastant amb els innombrables requisits per a accedir al món laboral, que també ens hagin de renunciar per ser fumadors. Jo no sóc fumador, ni mai ho he estat, però no accepto els extremismes.

La legislació hauria de contemplar també, la no discriminació als treballadors fumadors, així com es fa amb altres causes: “ racial, ètnica, orientació sexual, etc. “. Si existeix un buit legal referent a això, algun empresari sense seny inclourà en les seves ofertes de treball: el Fumadors “ abstenir-se “. Vergonyoses han estat les declaracions realitzades pel director de l'empresa irlandesa Dotcom Directories, en les quals considerava als treballadors fumadors ANTI SOCIALS, defensant la seva posició de NO contractar a FUMADORS.

Seria molt negatiu , que d'aquí a uns anys es valorés millor a un treballador NO fumador, enfront d'un FUMADOR (amb millor historial professional).

Seria mes apte pel treball, un treballador que es fumi dues cigarretes, que no a un que es fuma deu. Es pot valorar això.........?

En definitiva, la polèmica esta servida, i les persones que estem relacionats amb l'àmbit sindical hem de tenir els ulls molt oberts a aquest problema .



6573 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink