Revista Autònoms.com
Xarxa sindical

13 Feb, 2007

Catalunya, pionera en la regulació de les teràpies naturals

Enviat per revistaautonom 11:39 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

La CTAC diu que és un pas endavant en la protecció tant dels usuaris com dels professionals, tot i que hi veu mancances

El Consell Executiu de la Generalitat va aprovar el passat 30 de gener el Reglament de les teràpies naturals, pioner a l’Estat, que té per objectiu ordenar les pràctiques de la medicina no convencional relatives a l’acupuntura, la naturopatia, la naturopatia amb criteri homeopàtic, la teràpia tradicional xinesa, la cinesiologia, l’osteopatia, el shiatsu, la reflexologia podal, l’espinologia, el drenatge limfàtic, el quiromassatge, la diafreoteràpia, i l’alliberament holístic d’estrès amb tècniques de cinesiologia, i els centres de formació i el personal formador d’aquestes teràpies.

La Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC) es mostra satisfeta per l'aprovació del decret que regularà l'exercici de les teràpies naturals al nostre país. Amb aquest decret, la CTAC entén que es normalitza una activitat consentida des de fa anys, oferint una cobertura jurídica i proteccionista per tots aquells ciutadans que, lliurement, opten per les medicines alternatives. A més, el decret dignifica tots aquells professionals que, des de fa temps, apliquen les teràpies naturals, perquè evita qualsevol tipus d'intrusisme. És a dir, el nou decret protegirà tant els usuaris com els professionals de les teràpies naturals.

Tot i això, la CTAC veu certes mancances i aspectes que s’han de millorar en aquest primer pas cap a la regulació definitiva de l'exercici de les teràpies naturals:



14311 lectures

13 Feb, 2007

La CTAC impulsa una xarxa d’autònoms amb els municipis

Enviat per revistaautonom 11:36 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

Amb el nom de Xarxa Impulsem autònoms, la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC) conjuntament amb la Consultora Cria, empresa i desenvolupament, han impulsat un projecte que pretén reconèixer i valorar l’esperit emprenedor i la figura de l’autònom a través d’una xarxa amb quatre municipis: l’Hospitalet de Llobregat, Sabadell, Manresa i Mollet del Vallès.

Un projecte promogut pels ajuntaments d’aquests quatre municipis, i amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya de la Generalitat, que vol implicar d’una manera activa en cadascun d’aquests territoris els agents socials i econòmics (sindicats, teixit empresarial, professionals de promoció econòmica i entitats locals dels territoris participats).

La Xarxa Impulsem busca la implicació del conjunt d’agents socials, tant socials com econòmics, però també l’actuació i la presència de les persones emprenedores d’aquests municipis com a agents actius del creixement social i econòmic local. Aquesta implicació passa per la identificació de les potencialitats, oportunitats i dificultats per constituir-se com autònom; la informació per la millora de les capacitats personals i tècniques dels autònoms i la difusió d’aquesta figura professional cada cop més present en l’economia local.

Per la CTAC aquest és un projecte molt interessant, perquè permet donar a conèixer totes les novetats que fan referència al treball autònom en especial pel que fa a l’aprovació de l’Estatut del treball autònom. En aquest sentit, la Xarxa Impulsem autònoms compta amb una pàgina web (www.xim.cat) i una revista amb el nom del mateix projecte que tindrà un tiratge de 10.000 exemplars. També s’organitzaran dos seminaris per cada municipi, un de dedicat als joves que volen emprendre o que fa poc que s’han iniciat al treball per compte propi, i un altre seminari tècnic per a professionals de la matèria. El projecte culminarà una gran trobada a cada municipi on s’hi aplegaran tots els agents socials i econòmics locals implicats, l’Administració local i la participació de responsables del Ministeri de Treball i de membres de la CTAC i de la UPTA.



416 lectures

13 Feb, 2007

CATALUNYA CONTINUA AL CAPDAVANT EN LA CREACIÓ DE TREBALL AUTÒNOM

Enviat per revistaautonom 11:31 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
A diferència de la tendència dels darrers anys, al mes de gener el treball autònom continua pujant a l'Estat, supera els tres milions de treballadors, amb Catalunya al capdavant en el nombre d'autònoms. Actualment, segons dades del Ministeri de Treball, a Catalunya hi ha 561.531 autònoms seguida d'Andalusia, amb 456.099; Madrid, amb 365.828; i València, amb 348.792.

La CTAC considera que durant el 2007 continuarà aquesta tendència a l'alça, entre d'altres raons per la propera aprovació de l'Estatut del treball autònom i per la major presència d'immigrants en el col·lectiu, que podran acollir-se a les noves normatives d'accés al permís de treball per compte propi que va establir el Reglament d'Estrangeria.

A més, la CTAC valora especialment aquest creixement, perquè reforça el dinamisme de l'economia catalana en la creació d'autoocupació.



404 lectures