Revista Autònoms.com
Xarxa sindical

15 Jun, 2007

L’Estatut del Treball Autònom estableix reduccions i bonificacions en les bases de cotització i en les quotes de Seguretat Social.

Enviat per revistaautonom 11:41 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

L´aprovació del Projecte de llei de l´Estatut del Treball Autònom portarà novetats per a determinats col.lectius de treballadors autònoms segons i en atenció a les característiques personal i a les característiques professionals en la què exerceixin l’activitat per compte pròpia.

El Projecte de Llei estableix, doncs, reduccions i bonificacions a la cotització de la Seguretat Social en els col·lectius d´autònoms que realitzin una altre activitat i per aquesta es cotitzi, sumant les bases de cotització es sobrepassi el límit anual fixat com a base màxima de cotització, les persones amb discapacitat que realitzin un treball autònom, els treballadors autònoms que es dediquin a l’activitat de venta ambulant o a domicili i tots aquells col.lectius que es determini legalment o reglamentariament.

D´altra banda, les administracions competents podran subscriure convenis amb la Seguretat Social amb l´objectiu de propiciar una reducció de les cotitzacions de les persones que, en règim d´autonomia, es dediquin a activitats artesanals o artístiques.

Aquesta reducció es concretarà en el reglament de la Llei i afecta un col·lectiu estimat de mig milió de treballadors professionals, venedors ambulants i a domicili, artesans i artistes.



668 lectures

15 Jun, 2007

Tercer Seminari sobre el treball per compte propi entre UB i CTAC

Enviat per revistaautonom 11:38 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

La setmana del 9 al 13 de juliol tindrà lloc a Barcelona el Tercer Seminari sobre el treball per compte propi, organitzat conjuntament entre la Universitat de Barcelona i la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya- CTAC i que compta amb el suport del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya. La voluntat dels organitzadors és continuar oferint a tots els alumnes un conjunt de sessions teòriques i pràctiques al voltant de tot allò que té a veure amb el treball per compte propi. Seguint la línia dels anys anteriors, la UB i la CTAC proposen entrar en matèries referents al treball autònom, ja sigui des de les relacions laborals, als aspectes fiscals, els punts de vista jurídics, la gestió de la petita empresa, entre d´altres. La novetat d´aquest any ve imposada per l´aprovació de l´Estatut del Treball Autònom, per tant, el seminari tractarà d´una forma especial l´aprovació d´aquesta llei, ja sigui fent la síntesi del mateix projecte de llei com per les seves possibilitats de futur quant al seu desplegament. El seminari també tractarà temes com ara l´ús de les noves tecnologies en el marc del treball autònom o els riscos laborals del treballador autònom. Els organitzadors del seminari preveuen que continuï essent un èxit de participació tal i com ja va passar en els dos primers anys, tot superant les expectatives inicials. Es preveu que la consellera de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya, Mar Serna, participi a la cloenda.



404 lectures

15 Jun, 2007

El Govern de l´Estat aprova el programa de promoció del foment a l´autònom amb 20 anys de retard

Enviat per revistaautonom 11:28 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

La CTAC espera que la Generalitat agilitzi el seu programa de foment de l´ocupació autònoma

La setmana passada es va publicar al Butlletí Oficial de l´Estat l´ordre ministerial que regula la concessió de subvencions al programa de promoció de l´ocupació autònoma. Exceptuant el cas de determinades comunitats autònomes que ja han formulat les seves normes pròpies, aquesta normativa arriba amb 20 anys de retard ja que l´anterior corresponia a l’any 1986.

La nova ordre, en particular, augmenta la quantia de les subvencions, tant les directes per començar una activitat, com les financeres per reduir els costos crèdits per a la inversió. Per cada cas, i com a norma general, augments de 3.000 a 5.000 €, però poden arribar a 10.000 €, segons la prioritat dels col·lectius beneficiaris. També hi ha la possibilitat de subvencionar íntegrament els costos financers dels microcrèdits.

L´ordre també planteja l´establiment d´ajudes en concepte d´assistència tècnica i formació i que aquestes accions puguin ser desenvolupades a través de les associacions d´autònoms de caràcter intersectorial.

Des de la CTAC es valora positivament la sortida d´aquest Programa, malgrat que arriba amb més de 20 anys de retard i es demana a la Generalitat de Catalunya rapidesa per a desplegar les mesures de foment per a Catalunya.

La CTAC considera que aquesta nova norma, sumada a l´aprovació de l´Estatut del Treball Autònom, pot donar més confiança als treballadors en l´autoocupació, i significarà una important promoció de la iniciativa emprenedora en especial de cara a joves i dones.



446 lectures