Revista Autònoms.com
Xarxa sindical

7 Oct, 2008

La falta d´activitat i els impagats són les principals causes de la problemàtica que pateixen els autònoms

Enviat per revistaautonom 19:50 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

El nombre d´autònoms lleidatans segueix disminuint

A començament d´any es comptabilitzaven a la nostra ciutat un total de 47.182 treballadors per compte propi. A final de setembre, només nou mesos després, la xifra s´ha reduït a 46.461.
Segons el Ministeri de Treball i Immigració, durant aquest període, s´han registrat a Lleida 721 baixes al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA).

El nombre d´afiliats autònoms durant el mes de setembre de 2008 ha sofert un descens del 0,44%, respecte al mes d´agost, és a dir, es comptabilitzen 206 autònoms menys.

Pel que fa al conjunt de l´Estat i per sectors, tots aquells on es mouen els treballadors autònoms estan afectats, destaquen la construcció amb 4.325 autònoms menys, el comerç amb 2.124 i les activitats immobiliàries amb 494.

Fins i tot l´hostaleria, un sector que encara no havia patit aquesta situació, ha presentat 1.924 baixes de treballadors per compte propi respecte al mes anterior.

La falta d´activitat i els impagats són les principals causes de la problemàtica que pateixen els autònoms. També la situació actual està afectant les empreses familiars, que estan aclaparades per la crisi i per les condicions financeres.

CTAC considera que la pèrdua d´ocupació autònoma continuarà durant tot l´any.
En tot cas, l´estadística confirma les propostes de CTAC que s´han d´accelerar les inversions públiques previstes, en especial les relacionades amb la rehabilitació d´habitatges, locals comercials i serveis de turisme, amb la finalitat de millorar el treball a la construcció i fer més competitius els negocis de comerç i oci.





8104 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink