Revista Autònoms.com
Xarxa sindical

20 Gen, 2009

Catalunya ha perdut 16.690 autònoms des de l´inici de la crisi

Enviat per revistaautonom 12:01 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
La CTAC denuncia que les mesures adoptades pel Govern continuen sense arribar al col·lectiu de treballadors per compte propi

Catalunya ha perdut 16.690 treballadors per compte propi des que en el mes d’abril va canviar la tendència d´afiliació al Règim Especial de Treballadors Autònoms.

D´abril a setembre de 2008, a Catalunya s´havien destruït més de 7.500 petits negocis. Pràcticament la mateixa quantitat que han desaparegut en el darrer trimestre de l´any (9.190). Durant el mes de desembre, que històricament havia marcat augments significatius en l´afiliació al RETA, s´han destruït a Catalunya 2.994 negocis. És a dir, cada dia s´han donat de baixa prop de 100 autònoms.

Les baixes dels autònoms catalans ja suposen el 20% de les que s´han produït a tot l´Estat.

Nombre d´autònoms (desembre 2008)

Barcelona

406.951

Girona

64.439

Lleida

45.868

Tarragona

60.840

Catalunya

578.098



Des de la CTAC recordem que aquests 16.690 autònoms que s´han donat de baixa del sistema es queden al carrer sense cap tipus de prestació, ja que des del Govern encara no s´ha articulat "l´atur" per aquest col·lectiu.

Des de la CTAC reclamem que es posi en marxa un pla de rescat per als autònoms que contempli mesures que afavoreixin la injecció de liquiditat en el sistema i el finançament de nous projectes emprenedors. En l´actual situació econòmica no només s´està destruint ocupació sinó que, a més a més, des del sistema financer s´impossibilita que vegin la llum els negocis que han de sustentar en el futur part de l´economia catalana.

El pla de rescat per als autònoms que proposa la CTAC inclou:

Mesures efectives d´accés a crèdit (ICF, ICO...) per introduir liquiditat en l´àmbit financer del treballador per compte propi.

· - Millora de les condicions d´accés al crèdit.

· - Incentius fiscals: baixada dels tipus d´interès en inversió per a l´autoocupació.

· -Avançament de l´IVA pendent de tornar per Hisenda.

· -Moratòria sense garanties per a l´ingrés de l´IVA.

La CTAC reclama en l´àmbit català:

Crear el Consell Català del Treball Autònom com l´àmbit d´interlocució de les entitats d´autònoms amb el Govern de Catalunya.

· -Desenvolupar el títol V de l´Estatut de l´Autònom referent al foment i promoció del treball autònom.

· -Posar en marxa les mesures d´assistència tècnica a l´autònom.

· -Millorar la formació i el reciclatge dels treballadors autònoms que han quedat a l´atur.

Dissenyar mesures específiques que permetin l´adaptabilitat del sector.



660 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink