Revista Autònoms.com
Xarxa sindical

1 Feb, 2008

La CTAC demana a Zapatero que els 400 € també beneficiïn tots els autònoms

Enviat per revistaautonom 15:11 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

La Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC) considera que l’anunci fet pel president del Govern de l’Estat de reduir 400 € de la declaració de l’IRPF no arriba al conjunt de treballadors, perquè discrimina els treballadors autònoms, que suposen a Catalunya més de mig milió de persones i que generen aproximadament un 18% de la riquesa del país.

Des de la CTAC es recorda que més de 500.000 declarants per rendes professionals són autònoms individuals que no declaren els seus ingressos per l’impost de societats i es troben en els límits més reduïts d’ingressos. La CTAC considera una mesura insuficient la reacció de Zapatero d’estudiar la possibilitat que els autònoms anomenats dependents també puguin acollir-se a aquesta reducció.

Cal recordar que aquest és un dels sectors socials més necessitats alhora de rebre ajudes fiscals per millorar el seu potencial d’estalvi i, sobretot, d’inversió en un escenari econòmic que es preveu més negatiu que l’actual. És per tot això que la CTAC demana que la promesa feta per Zapatero també inclogui tot el col·lectiu de treballadors autònoms, perquè aquests no quedin discriminats.



2234 lectures

1 Feb, 2008

Catalunya és la primera comunitat autònoma en nombre d’immigrants

Enviat per revistaautonom 15:06 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
Aquest col·lectiu creix un 8,4% respecte de l'any 2006

Catalunya és una de les comunitats autònomes amb més treballadors immigrants, hi destaca la presència de treballadors immigrants per compte propi, 41.775 durant el 2007.

Del total d´autònoms a Catalunya (576.161 a 31 de desembre), els immigrants representen ja el 7,25%. Des de la CTAC creiem que aquestes dades són molt significatives i destaquen la capacitat emprenedora del col·lectiu.

Pel seu país d´origen, cal ressaltar els autònoms procedents de la Unió Europea: 5.124 romanesos, 3.568 italians, 3.223 procedents de França i 2.052 d'Alemanya. Dels països no comunitaris: 4.505 marroquins, 4.269 xinesos, 1.370 argentins i 1.370 pakistanesos.

Per la seva distribució, els autònoms estrangers a Catalunya se situarien geogràficament:

BARCELONA: 27.808

TARRAGONA: 4.753

GIRONA: 6.539

LLEIDA: 2.675

TOTAL CATALUNYA 2007: 41.775

Des de la CTAC es treballa amb la integració al mercat laboral del col·lectiu de nouvinguts via autoocupació com una qüestió prioritària, unes línies que coincideixen amb les directrius del Departament de Treball en el foment de l´autoocupació per aquest col·lectiu.



373 lectures

1 Feb, 2008

Hisenda obliga les empreses a posar “data de caducitat” als vals menjador

Enviat per revistaautonom 14:41 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

La Direcció General de Tributs pretén regular l´ús que es fa dels vals menjador. Hisenda obligarà a anotar les dates concretes en què es farà servir els vals esmenats.

Amb aquesta decisió, Hisenda vol passar la pilota de la responsabilitat als empresaris. Les companyies hauran de portar i conservar una relació dels vals menjador entregats a la plantilla, amb l´import i el dia de lliurament. La mateixa normativa insisteix que està prohibit acumular els tiquets d´alimentació, i que el seu valor no pot excedir els nou euros diaris, perquè estiguin exempts de tributar.

La voluntat de la Direcció General és la de verificar que la prestació del servei tingui lloc durant els dies hàbils del treballador o treballadora i que no superi aquests 9 € diaris.

D´aquesta manera Hisenda obligarà les empreses a portar una relació dels xecs entregats als treballadors on s´haurà de detallar el dia de lliurament, o sigui, el dia d´utilització.

Si l’empleat no el fa servir el dia concret, l’empresa té quatre opcions: retirar el val, acreditar-ne la no utilització, reassignar-li per poder-lo fer servir un altre dia o restituir l´import en metàl·lic.

Amb els canvis, les companyies hauran de procedir a organitzar-se per seguir un control dels dies no treballats per l’empleat (baixes, dietes, vacances...). Aquesta pràctica suposarà acabar amb la pràctica d´entregar un talonari el dia 1 de cada mes.



329 lectures