Revista Autònoms.com
Xarxa sindical

23 Jul, 2007

Primera reunió entre la Generalitat i els col·lectius d´autònoms

Enviat per revistaautonom 14:02 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

El proper dijous 26 de juliol tindrà lloc la primera reunió convocada pel Departament de Treball, a través de la Direcció General d´Economia Cooperativa Social i d´Autoocupació de la Generalitat de Catalunya, amb les quatre principals organitzacions d´autònoms de Catalunya.

Tal i com avançava la revista Autònoms.com al número de juliol, la consellera de Treball, Mar Serna, va anunciar la voluntat de convocar una primera reunió amb les principals organitzacions d´autònoms, és a dir, la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC), Pimec-Autònoms, la Federació Trade-CCOO i l´Associació Intersectorial d´Autònoms de Catalunya-AIAC-CEAT.

Amb la recent aprovació de l´Estatut del Treball Autònom per part del Govern estatal, s´obre un nou marc d´interlocució on Catalunya, amb el 20% dels autònoms de tot l´Estat, ha de jugar un paper determinant. A més, en el marc estatutari es traspassen un conjunt de competències que s´han de desenvolupar en l´àmbit català. És per això que, des de la Conselleria, es vol iniciar el procés constituent del futur Consell Català del Treball Autònom, màxim òrgan d´interlocució entre el col·lectiu d´autònoms catalans i l’administració en termes de representativitat, de polítiques de foment i promoció del treball autònom, per això la directora general d´Economia Cooperativa Social i d´Autoocupació, Mireia Franch, ha convocat aquesta primera reunió a la seu de la Direcció General, al carrer de Casp.



673 lectures

23 Jul, 2007

El Ministeri de Sanitat impugna el Decret de teràpies naturals

Enviat per revistaautonom 13:59 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

Sanitat ha presentat un recurs davant l´Audiència Nacional en què demana l´anul·lació del Decret 31/2007 que regula les condicions per a l´exercici de determinades teràpies naturals per part de personal no sanitari de Catalunya, perquè entén que aquesta norma "permet l´exercici de competències i funcions assignades als professionals sanitaris -en particular, metges i fisioterapeutes- als pràctics naturistes, que no tenen els coneixements ni la formació adequada”.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ja ha suspès cautelarment la vigència dels articles 5.1, 5.2, 5.3 i 12.2.3 i les disposicions transitòries primera, segona i tercera. El tribunal català va entendre que aquests articles podien vulnerar pel Govern de la Generalitat una competència exclusiva de l´Estat com és la de regular les condicions per a l´obtenció, l´expedició i l´homologació de títols professionals.

Des de la Sectorial de Teràpies Naturals de Catalunya - CTAC, que representa a més de 3.500 terapeutes de Catalunya, s´ha posat de manifest la sorpresa davant d´aquest recurs, partint de la base que ambdós organismes tenen el mateix color polític.



449 lectures

23 Jul, 2007

Acord de col·laboració entre les Escoles de Música d´Iniciativa Privada Associades de Catalunya i la CTAC

Enviat per revistaautonom 13:49 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

El passat 17 de juliol es va signar el conveni de col·laboració entre la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC) i les Escoles de Música d’Iniciativa Privada Associades de Catalunya (EMIPAC).

EMIPAC, que agrupa una cinquantena de centres privats de música a tot Catalunya, va néixer de la mà d´un col·lectiu de centres d´ensenyament musical i escoles de música de Catalunya, amb la finalitat d´unificar esforços de cara a la millora de l´educació musical del nostre país amb la implantació de la LOGSE.

Les Escoles de Música d´Iniciativa Privada van néixer com a resposta a una necessitat social, gràcies a l´esforç d´uns professionals de la pedagogia musical que van voler posar a l´abast dels alumnes uns coneixements i unes metodologies innovadores, poc o gens habituals als centres educatius oficials. A les seves aules s´han forjat i ho continuen fent nombrosos bons amateurs i professionals qualificats de la música. És innegable l´aportació d´aquestes escoles a la pedagogia musical i al fet cultural del nostre país.

L´acord amb la CTAC suposarà, entre d´altres, iniciar un nou marc de treball amb l´objectiu d´aconseguir un únic sistema financer per a les escoles de música amb ajuts i concerts econòmics per als centres.

Per la seva banda, la CTAC assumeix la representativitat davant les diferents administracions alhora de defensar els seus interessos en la seva condició d´autònoms.



394 lectures

10 Jul, 2007

La CTAC inicia una campanya de sensibilització dels autònoms dependents

Enviat per revistaautonom 17:18 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

S´exigeix mà dura contra els empresaris que abusen de la figura de l´autònom per emmascarar relacions laborals encobertes

Coincidint amb l´aprovació definitiva de l´Estatut del Treball Autònom al Congrés dels Diputats, la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC) engega la campanya "Ets TRADE? Coneix els teus drets!", que portarà a diferents centres de treball arreu de Catalunya amb presència d´aquest tipus de professionals la informació necessària perquè coneguin els seus drets i la seva nova situació arran de l´aprovació definitiva de l´Estatut del Treball Autònom.

Segons dades del Ministeri de Treball, a l´Estat hi ha prop de 550.000 autònoms econòmicament dependents que, amb l´entrada en vigor de l´Estatut del Treball Autònom, tindran un conjunt de drets sense precedents al marc normatiu europeu.

La regulació de la figura de l´autònom dependent és, probablement, la novetat més destacada del projecte de llei, segons el qual els autònoms econòmicament dependents són els que reben d´un client principal almenys el 75% dels seus ingressos. Amb el nou Estatut, tindran 18 dies hàbils per gaudir de les seves vacances, rebran una indemnització per danys i perjudicis en cas de trencament de la seva relació mercantil, podran anar al jutjat social per resoldre els seus litigis i podran signar acords d´interès professional i reivindicar conjuntament les seves millores.

Amb la campanya "Ets TRADE? Coneix els teus drets!", la CTAC pretén que els treballadors autònoms dependents coneguin els seus drets i exigir d’aquesta manera a l´empresariat que deixi d’emprar la figura de l´autònom per desregularitzar el mercat laboral emmascarant, en moltes ocasions, relacions laborals encobertes.



473 lectures

10 Jul, 2007

La CTAC preveu la progressió de les altes al RETA després de l´entrada en vigor de la Llei del Treball Autònom

Enviat per revistaautonom 17:17 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

Catalunya arribarà als 600.000 autònoms abans d´acabar l´any

El creixement en el nombre de persones que s´han donat d´alta al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) continua una marxa ascendent i es manté en un percentatge interanual del 3,3%, i supera a tot l´Estat els tres milions de treballadors per compte propi.

Catalunya continua al capdavant en el nombre de treballadors autònoms de l´Estat, amb més de 570.000, una xifra que la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC) preveu que creixi fins a arribar als 600.000 treballadors per compte propi abans que finalitzi el 2007.

Per a la CTAC, la recent aprovació de l´Estatut del Treball Autònom, que ofereix més seguretat jurídica i protecció social al col·lectiu, així com l´àmplia incorporació d’immigrants, són les bases que sustentaran aquest augment en els propers mesos. També tenen molta importància els increments en les ajudes en matèria de foment de l´autoocupació aprovades recentment pel Ministeri de Treball, que està animant un sector cada cop més jove a incorporar-se al mercat laboral a través d´aquest sistema de treball independent.

La CTAC espera que l´adaptació de la llei a l´àmbit català, que probablement s´iniciarà després de l´estiu, superi les previsions, i que les garanties que s´atorguen al treball per compte propi facin més atractiva l´autoocupació de qualitat al mercat de treball català.



377 lectures

10 Jul, 2007

Comença el Seminari sobre el treball per compte propi entre la Universitat de Barcelona i la CTAC

Enviat per revistaautonom 17:14 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

Per tercera vegada consecutiva, la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya- CTAC i la Universitat de Barcelona organitzen el Seminari sobre el treball per compte Propi, del 9 al 13 de juliol a l´edifici de relacions laborals de la Universitat de Barcelona al Carrer Còrsega, 409.

Seguint la línia dels anys anteriors, la UB i la CTAC proposen entrar en matèries al voltant del treball autònom ja sigui des de les relacions laborals, els aspectes fiscals, els punts de vista jurídics o la gestió de la petita empresa, entre d´altres. La novetat d´aquest any ve imposada per l´aprovació de l´Estatut del Treball Autònom, per això el seminari tractarà d´una forma especial tot allò que envolta l´aprovació d´aquesta llei, ja sigui fent la síntesi del projecte de llei com analitzant-ne les possibilitats de futur a l´hora de desplegar-lo. El seminari també tractarà l´ús de les noves tecnologies en el marc del treball autònom, els riscos laborals del treballador autònom, entre altres. Els organitzadors preveuen que el seminari continuï essent un èxit de participació tal i com ja va passar en els dos primers anys, tot superant les expectatives inicials. Es preveu que la consellera de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya, Mar Serna, participi a la cloenda. Us adjuntem el programa.



403 lectures