Revista Autònoms.com
Xarxa sindical

25 Feb, 2009

La xarxa impulsem autònoms arrenca a Berga parlant del desenvolpament de la llei dels autònoms

Enviat per revistaautonom 16:41 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

La xarxa impulsem autònoms va arrencar el passat dilluns a Berga amb el primer dels seminaris que estan planificats a diferents indrets del nostre país. Amb una presència d'unes trenta persones la Directora de l'Oficina Tècnica de la CTAC, Ana Estrella Villares, va explicar l'actual situació del desenvolupament de la llei de l'Estatut del Treball Autònom, la LETA, aprovada el juliol de 2007 i que va entrar en vigor el 12 d'octubre d'aquell mateix any. Villares ha desenvolupat una ponència fent incidència en le principals aportacions de l'actual llei, posant ènfasi en la reglamentació dels treballadors autònoms econòmicament dependents, la protecció social que ampara la llei per als autònoms, en especial amb el borrador d'avantprojecte sobre la prestació pel cessament d'activitats. La Directora de l'Oficina Tècnica de la CTAC també ha exposat tot un seguit de mesures que s'estan aplicant per tal de fer front a la crisi econòmica per part del Govern de l'estat.


La XIM continuarà aquesta setmana amb les presentacions del seminaris el proper dijous, 26 de febrer, a Girona, a partir de les 12 hores, amb la tinenta d'alcalde de Desenvolupament Local i promoció de la ciutat, Cristina Alsina i el gerent de la CTAC, Alexis Serra. Posteriorment la Directora de l'OT de la CTAC farà la ponència sobre la LETA i el seu desenvolupament. A la tarda la ponència anirà al'entorn de la protecció social i les propostes d'actuació davant dels impagats.
Divendres la prtesentació es farà a Granollers, al Centre Tecnològic i Universitari, a les 11 hores del matí. Presentaran la XIM, Jordi Taboas, Director General de Granollers Mercat i Frederic Morenio, membre de ll'executiva de CTAC i president de l'Associació catalana de treballadors per compte propi del vallès Oriental. Seguirà la ponència de la Directora de l'OT de la CTAC. A les 13 hores el Sr. Ferran Badal, Director Executiu del gremi de constructors del Vallès Oriental parlarà de la subcontractació del treballador autònom en el sector de la construcció.

També s'han repartit 10.000 exemplars entre els quatre territoris de la revista xarxa impulsem, i ja està activada la pàgina www.xim.cat

La CTAC espera poder arribar al màxim nombre de persones per tal d'ajudar-los en l'inici de la seva activitat o en la consolidació del seus projectes empresarials,oi mes, en uns moments on a situació econòmica es molt complexe.





609 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink