Revista Autònoms.com
Xarxa sindical

7 Oct, 2008

Vuit de cada deu autònoms catalans qualifiquen la crisi de “greu”

Enviat per revistaautonom 19:48 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
Els estralls de la crisi econòmica estan passant factura a diferents sectors on majoritàriament hi és present el treball autònom. En aquest sentit, la majoria dels autònoms que es ressenteixen de l´actual conjuntura econòmica pertanyen al sector de la construcció, el transport i el comerç. Els autònoms consultats asseguren que la crisi els està passant una factura molt cara. Un dels sectors afectats és el de les teràpies naturals. S´hi viuen situacions de disminució de la facturació d´entre un 30 a un 45%. L´explicació és que els habituals consumidors de les teràpies han dilatat les seves visites o fins i tot han decidit suprimir-les. Les visites costen d´entre 50 a 80 euros. Hi ha també el cas d´un autònom vinculat a la construcció, la crisi li ha caigut al damunt com una llosa. Mentre fa uns anys ocupava més de deu persones, ara, sumats els socis, són tan sols quatre, i han passat de facturar 45.000 euros a facturar-ne 6.000. Els bancs els han tancat l´aixeta financera, i amb aquest panorama desconeixen quin futur tindran ni fins quan podran aguantar.

Cal tenir en compte que, en tan sols un any, els autònoms que han entrat en processos concursals s´han multiplicat per cinc.


746 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink