Revista Autònoms.com
Xarxa sindical

3 Feb, 2009

Presentació del reglament de l'Estatut del Treball Autònom en el sector comercial

Enviat per revistaautonom 12:15 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
Amb una sala plena amb més de 170 assistents va tenir lloc el passat 22 de gener una jornada sobre el treball autònom econòmicament dependent. El Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Barcelona (COACB), en col·laboració amb la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC), van ser els encarregats d’organitzar la jornada que va comptar amb diverses personalitats que van poder donar el seu punt de vista respecte a la figura dels TAED.

La jornada va comptar amb la ponència de Juan José Barrera, director general d'Economia Social del Treball Autònom i Responsabilitat Social a les empreses, del Ministeri de Treball i Immigració, que va exposar els aspectes jurídics de la figura del treballador autònom econòmicament dependent, els ingressos del qual depenen en un 75% d'una empresa. Barrera va remarcar que, en el cas dels agents comercials, la llei no exigeix el requisit d'assumir el risc i ventura de les operacions, ja que van a càrrec de l'empresa.
Posteriorment, el secretari general de la UPTA,
Sebastián Reyna, el president del COACB, Enric Enrech i el president de la CTAC, Salvador Duarte van participar en un debat on diputats de les principals formacions polítiques van exposar la seva opinió sobre l'Estatut i la figura de l'autònom en l'entorn actual de crisi.
Els ponents polítics van ser: Carles Campuzano (CIU), Montserrat Capdevila (PSC), Xavier Vendrell (ERC), Santi Rodríguez (PPC) i Albert Rivera (Ciutadans).
Durant la seva intervenció, Reyna va insistir en el "retard normatiu" que està patint l'Estatut i en la tendència preocupant de les baixes d'autònoms del passat 2008.



645 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink