Revista Autònoms.com
Xarxa sindical

14 Nov, 2007

L’alcalde de Barcelona inaugura la nova seu de la CTAC

Enviat per revistaautonom 17:14 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

El passat dimecres 31 d’octubre es van inaugurar les noves instal·lacions de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya situades al carrer de Sant Oleguer, 17, al barri del Raval. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i del secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Àlvarez, així com de diversos representants d’entitats del món dels autònoms com Pimec Autònoms, i entitats conveniades amb la CTAC i representants d’organitzacions polítiques (també hi era present la diputada socialista Manuela de Madre).

L’alcalde de Barcelona va destacar el paper que desenvolupen entitats com la CTAC en la defensa dels drets dels autònoms. En aquest sentit, Hereu va destacar la vitalitat i la capacitat emprenedora de la capital catalana amb més de 122.000 treballadors autònoms, sens dubte un percentatge molt important del conjunt dels autònoms catalans.

En el seu torn, Josep Maria Àlvarez, va ressaltar el bon moment de la CTAC, tot destacant-ne l’important salt que ha tingut en els últims anys. Àlvarez va destacar el paper de les organitzacions sindicals, i sobretot el de la UGT, en les modificacions legislatives recents, per la qual cosa va lloar el paper que representa la CTAC a Catalunya i la UPTA a nivell de l’Estat.

Amb el canvi a la nova seu, la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya augmenta l’espai per tal d’oferir un millor assessorament al conjunt d’autònoms de Catalunya, en especial als seus afiliats i representats. El canvi de seu també arriba en un moment molt important legislativament parlant, just 15 dies després de l’entrada en vigor de la Llei de l’Estatut del Treball Autònom.



446 lectures

14 Nov, 2007

CTAC i Microbanc de “la Caixa” signen un acord per finançar microcrèdits

Enviat per revistaautonom 16:20 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

El conveni entre l’entitat financera i la CTAC afavorirà la creació de projectes d’autoocupació i alhora facilitarà operacions de préstec a persones excloses del sistema creditici tradicional

El director de Mercat Institucional de "la Caixa" a Catalunya, Pere Guardiola, i el president de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC), Salvador Duarte, van signar el passat 9 de novembre un conveni de col·laboració per al finançament de microcrèdits. L’acord entre l’entitat financera i la CTAC facilitarà les operacions de préstec de petites quantitats adreçades a persones amb dificultats per accedir al sistema tradicional de crèdit. També, donarà suport i fomentarà la creació de projectes innovadors de persones amb caràcter emprenedor.

El criteri de concessió dels microcrèdits de Microbanc de "la Caixa" atén fonamentalment a la confiança i la viabilitat dels projectes per finançar, que no requereixen de les garanties i avals necessaris per a accedir als crèdits del sistema financer tradicional. Especialment, aquests crèdits donen suport a persones més grans de 45 anys, dones, discapacitats/des, aturats/des de llarga durada, famílies monoparentals i població immigrada. L´import mitjà dels préstecs oscil·la entre els 8.000 i els 15.000 euros i el termini de reemborsament és de 4 anys a un interès molt avantatjós.



2973 lectures

14 Nov, 2007

El Ministeri de Treball pretén que els trades estiguin regulats abans d’acabar la legislatura

Enviat per revistaautonom 16:10 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

El director General d’Economia Social, Treball Autònom i Fons Social Europeu, Juan José Barrera, va assegurar que els contractes dels treballadors autònoms econòmicament dependents (trades) quedarien regulars abans de finalitzar l’actual legislatura i, per tant, vuit mesos del termini que indica la recent llei del treball autònom.

En aquest Decret també es regularia el registre d’aquests contractes que, segons la proposta del Govern estatal, es faria a través de la xarxa de serveis públics d’ocupació, malgrat que aquest punt estaria pendent de negociar amb les comunitats autònomes.

Barrera, que es va reunir amb les associacions d’autònoms UPTA, ATA i CEAT, va explicar que es pretén desenvolupar la representativitat de les diferents associacions de treballadors autònoms. Un altre dels temes per regular és la prestació pel cessament de l’activitat dels treballadors per compte propi. Per això, les associacions d’autònoms i el mateix Govern van decidir crear una comissió de quatre experts que serà l’encarregada de fer un estudi que serveixi de base per desenvolupar un sistema per desocupació i que podria estar acabat a final del proper estiu. Barrera va dir que els autònoms no es podran beneficiar de la prestació pel cessament de l’activitat immediatament, sinó que haurà de passar un temps de cotització.



344 lectures