Revista Autònoms.com
Xarxa sindical

28 Abr, 2009

Adéu a Paco de Quinto

Enviat per revistaautonom 17:45 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
La Comissió Executiva i extensiu al conjunt de treballadors i treballadores de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC), volem expressar el nostre més sincer condol per la mort del company i amic, Francisco de Quinto Zumárraga.

En Paco sempre ha estat un exemple de constància, treball i honestetat i sempre ha donat suport a la causa dels treballadors i treballadores autònoms.

En Paco sempre ha estat al peu del canó!!, disposat a ajudar en tot allò que fes falta.


Moltes Gràcies Paco!!!



1070 lectures

28 Abr, 2009

La CTAC posa en marxa el servei de declaració de la renda 2008

Enviat per revistaautonom 16:59 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

A partir del proper mes de maig i fins el 29 de juny, la CTAC posa en marxa el servei de realització de la declaració de la renda corresponent a l’exercici 2008 per a totes les persones que ho desitgin, que té termini de presentació del 2 de maig al 30 de juny.

El preu del servei serà d’aplicació individual, i dependrà de si el titular de la declaració és afiliat o afiliada, al corrent de pagament de la quota, o no, amb una antiguitat de 12 mesos per gaudir del preu com afiliat/da.

Per això mateix, per accedir a aquest servei, ens demani via e-mail, un certificat d’estar al corrent de pagament, ho pot fer adreçant-se: autonoms@catalunya.ugt.org Aquesta adreça de correu electrònica està protegida contra els robots d'spam, necessites activar Javascript per veure-la ; ctac@catalunya.ugt.org Aquesta adreça de correu electrònica està protegida contra els robots d'spam, necessites activar Javascript per veure-la

Abreujada

Ordinària

Patrimoni

Afiliats i afiliades

20€

40€

55€

No afiliats i no afiliades

33€

58€

79€



El servei es realitzarà a la seu de la CTAC de C/ Sant Oleguer, 17 baixos de Barcelona i és necessari sol.licitar dia de visita. Per això pot trucar al telèfon 93 601 10 00 i demanar per la companya Rosa Calduch per a concertar hora. Tal i com s’ha fet d’altres anys, i per tal d’oferir un millor servei, les declaracions abreujades i ordinàries s’atendran presencialment. En canvi, per les de patrimoni serà necessari deixar la documentació i demanar hora per venir-les a recollir. En cas de que sorgís algun dubte ens posaríem en contacte amb la persona interessada.




551 lectures

28 Abr, 2009

Converses amb l’ajuntament de Solsona sobre els autònoms de la comarca

Enviat per revistaautonom 16:57 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
El president de la CTAC, Salvador Duarte i el responsable dels Treballadors Autònoms econòmicament Dependents (TRADE) de l’organització, Pere Caballero van mantenir una reunió amb representants empresarials de la comarca del Solsonès i amb el regidor de Promoció Econòmica de l’ajuntament de Solsona, Josep Caelles.

Entre els assistents hi havia membres de le juntes del Gremi d’Hosteleria del Solsonès i de la Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC). En la trobada es van tractar diversos temes relacionats amb l’Estatut del Treball Autònom així com les possibles vies de col•laboració que es poden establir per facilitar eines a aquest tipus de treballadors que els permetin defensar els seus interessos.

En la reunió es va valorar la necessitat que els autònoms estiguin com més organitzats millor per tal de veure’n millorades les seves propostes i gaudir de millors serveis. En aquest sentit Duarte i Caballero van expressar el desig que aquesta trobada sigui l’inici per establir un marc de col•laboració més sòlid entre els autònoms del Solsonès i la pròpia CTAC. També es va acordar organitzar una gran jornada dirigida a tots el autònoms de la comarca per tal d’informar de les principals novetats legislatives en matèria del treball autònom.



577 lectures

3 Abr, 2009

El 14% dels nous casos de renda mínima són exautònoms

Enviat per revistaautonom 13:22 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

La CTAC demana a la Generalitat que no es restringeixi l´accés a la prestació

La crisi està passant factura als autònoms. Un sondeig als nous perceptors del salari social que concedeix la Generalitat ha confirmat la sospita de desprotecció social dels emprenedors que han de tancar el negoci. Prop del 14% dels nous perceptors de la renda mínima d´inserció havien estat autònoms.

Es tracta d´una primera dada fruit d´un sondeig dut a terme entre les sol·licituds de renda dels mesos de desembre a febrer rebudes per la Generalitat. Pel president de la Confederació de Treballadors Autònoms de catalunya (CTAC), Salvador Duarte, “això és només la punta de l´iceberg ja que el percentatge augmentarà considerablement en els pròxims mesos, a mesura que els autònoms que han cessat la seva activitat reuneixin les condicions per percebre la renda bàsica del Govern”. Una d´aquestes condicions és haver passat un any amb molt pocs ingressos.
Aquesta prestació, que oscil·la entre 410 i 700 euros mensuals, en funció de les rendes i les persones a càrrec en la unitat familiar, s´ha convertit en un succedani de l´assegurança d´atur contributiva a què no tenen dret els treballadors per compte propi.

La CTAC recomana als seus associats que sol·licitin la renda mínima, i fa que, en conseqüència, augmenti considerablement la xifra de perceptors. "Es tracta -assegura Duarte- de pal·liar el tobogan social que pateixen els autònoms, que d´un dia per altre passen de tenir un negoci a ser considerats persones en risc d´exclusió social".

Per l´organització és fonamental que la Generalitat no cedeixi davant de les temptacions de restringir l´accés a la renda mínima per moderar la despesa en un moment que milers d´autònoms es donen de baixa cada mes. Al 2008, el Govern va abonar el salari social a 13.708 persones, el 8,6% més que al 2007.



814 lectures

3 Abr, 2009

El Tribunal Laboral de Catalunya crea un organisme extrajudicial per autònoms dependents

Enviat per revistaautonom 12:35 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
El Tribunal Laboral de Catalunya (TLC) ha creat el Tribunal TRADE, un organisme extrajudicial específic per als autònoms econòmicament dependents amb l´objectiu de resoldre els conflictes laborals amb les empreses on executen la seva activitat professional i d´aquesta manera "ampliar l´àmbit funcional" del TLC, va assegurar el president del patronat de la Fundació Privada Tribunal Laboral de Catalunya, Salvador Álvarez.

El Tribunal TRADE consta de la mateixa propornt del Treball, Pimec, CC.OO., UGT i USOC. Així mateix l’òrgan creat tramita conflictes de quatre sectors laborals: construcció, asseguradores, agents comercials i mitjans de comunicació. L’estat espanyol té un comput de prop de 4.800 inscripcions al registre d´autònoms dependents.

Al 2008, la mediació del TLC va evitar 24 de les 44 vagues que es van tractar, que va suposar acords amb 25 empreses i 2.382 treballadors. Els dos motius més freqüents de conflicte al TLC van ser la retribució (21%) i la jornada laboral (20%), mentre que els sectors d´activitat que van plantejar més procediments van ser el metall (35%), els transports (13%), la sanitat (10%) i la química (9%).



566 lectures

3 Abr, 2009

Publicada l’ordre per a l’ocupació autònoma per part de la Generalitat

Enviat per revistaautonom 12:26 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
Amb un pressupost de més de 2’4 milions d’euros, la Conselleria de Treball ha publicat l’ordre de les bases pel qual s’ha de regir la concessió de subvencions per a la promoció de l’ocupació autònoma, un programa que elm govern de la generalitat va regular per primera vegada l’any 1986. Aquestes subvencions tenen com a finalitat contribuir al finançament dels projectes destinats a la constitució en treballadors autònoms d’aquelles persones que estiguin en atur. Els diferents ajuts que es concedeixen son la subvenció per a l’establiment com a treballador autònom o per compte propi, la subvenció financera, la subvenció per assistència tècnica i la subvenció per a formació. La subvenció per a l’establiment com a treballador autònom respon a la voluntat de facilitar a les persones desocupades fer-se autònomes i la quantia, per norma general, és de 4.000 euros, els joves de 30 anys o menys és de 4.500 euros, mentre que les dones seria de 5.000 euros. Per a les persones amb discapacitat, la xifra que es subvenciona és de 8.000 euros i si les dones tenen alguna discapacitat la xifra s’eleva a 9.000 euros. La subvenció financera té per objecte reduir els interessos de préstecs destinats a finançar inversions per a la creació d’empreses. L’ajut és de 4 punts al tipus d’interès fixat per l’entitat financera que concedeixi el préstec, sempre que no suposi els 4.000 euros.
La subvenció per assistència tècnica cobreix la despesa de serveis externs contractats arribant al 75 % del seu cost fins a un màxim de 1.000 euros.
Finalment la subvenció per formació cobreix el finançament parcial de cursos relacionats amb la direcció i gestió empresarial així com noves tecnologies de la informació i la comunicació amb la finalitat de cobrir les necessitats de formació. L’import pot arribar al 75 % del cost dels cursos rebuts fina a un límit de 1.000 euros

Adjuntem l’ordre del Departament de treball




594 lectures