Revista Autònoms.com
Xarxa sindical

8 Mar, 2007

4 de cada 10 autònoms de la província de barcelona han experimentat dificultats econòmiques en els darrers 5 anys

Enviat per revistaautonom 13:52 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
La CTAC presenta un estudi de la realitat del treball autònom a la província de Barcelona

En els últims 5 anys, un 41,1% dels treballadors autònoms entrevistats han experimentat dificultats econòmiques o una davallada en la seva activitat. Aquesta dada va quedar molt present en la presentació del llibre Situació dels treballadors autònoms a la província de Barcelona, que va tenir lloc el passat 28 de febrer a la seu de la UGT de Catalunya. La presentació de l’estudi va anar a càrrec de la seva autora, Cati Jerez, que va fer una breu exposició de les principals dades de l’estudi. Per la seva banda, Salvador Duarte, president de la CTAC, va posar l’èmfasi en la incorporació de la dona al RETA en els últims anys com un element a tenir en compte a l’hora de plantejar polítiques des dels organismes públics. Va destacar el paper dels ajuntaments i de la Diputació de Barcelona per crear plegats finestres úniques d’atenció a l’autònom on es pugin aplegar l’assessorament, la informació i les mesures de foment. Josep Maria Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya, va alertar que molts autònoms no ho són tant per la seva voluntat emprenedora sinó perquè hi estan quasi obligats, fent clara referència al fenomen creixent dels falsos autònoms. Per tancar l’acte, Teodoro Romero, president delegat de l’Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, va certificar la importància del col·lectiu de treballadors autònoms a la província i va mostrar-se obert a trobar nous espais de treball amb la CTAC per tal d’oferir nous serveis a través dels municipis. Romero va posar l’exemple del projecte Xarxa Impulsem Autònoms de la CTAC juntament amb els ajuntaments de l’Hospitalet de Llobregat, Sabadell, Manresa i Mollet del Vallès com un bon camí a seguir.



479 lectures

8 Mar, 2007

Finalitzat el procés d’acceptació d’esmenes de l’Estatut de l’Autònom

Enviat per revistaautonom 13:46 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

Un cop finalitzat el procés que permetia presentar esmenes al text que des del Govern estatal s’ha articulat amb relació a la llei que ha de permetre l’Estatut del Treball Autònom, són diverses les formacions polítiques que han presentat esmenes per modificar-ne el text. Convergència i Unió és el partit que ha presentat més esmenes parcials al Projecte de llei, un total de 73. En la presentació de les esmenes, que va anar a càrrec del seu portaveu, Josep Antoni Duran i Lleida, acompanyat del portaveu de Treball i Assumptes Socials, Carles Campuzano, va assegurar que aquest Estatut té per objectiu promoure l’esperit emprenedor i millorar la protecció social d’aquest col·lectiu. Per CiU, però, l’actual proposta no recull totes les recomanacions dels experts. La formació nacionalista proposa, a través de les seves esmenes, avançar en la regulació dels accidents in itinere, en la jubilació anticipada, en la cotització a temps parcial, i en el reconeixement de la jubilació flexible.

Per la seva banda, el Grup Parlamentari Socialista ha presentat 18 esmenes parcials al text. Entre els matisos, els socialistes proposen modificar l’apartat 5 de l’article 6 de l’Estatut, perquè allò relatiu al dret d’igualtat i no-discriminació per raó de sexe s’adeqüi a la Llei de la igualtat aprovada pel Congrés de Diputats. Jesús Membrado i Isabel López, del grup socialista, també han volgut perfeccionar la definició del concepte del treball autònom dependent, distingint-lo del que no és, amb la voluntat que hi hagi una millor protecció jurisdiccional. Membrado i López van matisar que calia delimitar el treball que realitza l’autònom dependent, perquè quedi clar que no ha de treballar amb empleats de la pròpia empresa, però si amb altres treballadors autònoms.

Finalment, el grup popular va subratllar que totes les esmenes haurien de portar contraprestacions o nivells més alts de contribució.



422 lectures

8 Mar, 2007

Manresa debat sobre el treball autònom

Enviat per revistaautonom 13:33 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General

Dimarts passat va tenir lloc l’acte institucional de la Xarxa Impulsem Autònoms a la ciutat de Manresa. Un acte que va congregar unes quaranta persones interessades a poder escoltar l’actual estat del Projecte de llei de l’Estatut del Treball Autònom. A la trobada hi van participar l’alcalde de la ciutat, Josep Camprubí, la directora general d’Economia Cooperativa i Autoocupació de la Generalitat de Catalunya, Mireia Franch, el president de la CTAC, Salvador Duarte, i el secretari general de la UPTA, Sebastián Reyna. La trobada s’emmarca dins el projecte XIM (Xarxa Impulsem Autònoms) que s’està desenvolupant a quatre municipis de la província de Barcelona (l’Hospitalet de Llobregat, Sabadell, Manresa i Mollet del Vallès) i es basa en tot un seguit d’accions per tal de donar a conèixer la realitat i l’evolució del treball autònom i la seva afectació al món local. En la trobada d’ahir, Sebastián Reyna va augurar bona predisposició per part de la totalitat de grups parlamentaris per tal d’aprovar el LETA, ja que cap grup havia presentat esmenes a la totalitat. Reyna va assegurar que, malgrat que l’actual redactat del projecte de llei ja té una bona base, ara cal poder millorar-lo amb l’aportació d’algunes esmenes. Manresa és el primer municipi que ja ha desenvolupat els seminaris i la trobada final. Les properes dates de les trobades són el 13 de març a Sabadell, el 20 de març a Mollet del Vallès, i el 22 d’aquest mateix mes a l’Hospitalet de Llobregat.



439 lectures