Revista Autònoms.com
Xarxa sindical

7 Oct, 2008

El Ministeri de Treball ultima el registre dels trades

Enviat per revistaautonom 19:44 | PermalinkEnllaç permanent | Commentscomentaris (0) | TrackbackRetroenllaços (0) | General
El proper 12 d’octubre és el termini màxim que tenen tots els treballadors/es autònoms econòmicament dependents (Trades) del sector del transport i agents d’assegurances, per tal de comunicar a les seves empreses que compleixen els requisits per ser trades, o el que és el mateix, que almenys el 75% dels seus ingressos depenen d’una empresa.

És important que el treballador/a ho comuniqui dins el termini establert, ja que si no ho fa, podria perdre, per exemple, la capacitat de guardar la seva antiguitat a l´empresa en qüestió, o l´empresa li podria plantejar altres condicions. Per tant, notificar a temps la seva situació ha de donar garanties per tal que es respectin les seves antigues condicions laborals.

El nou contracte redactat permet que aquests treballadors puguin acudir al jutjat social en comptes del mercantil per tal de resoldre qualsevol conflicte que puguin tenir entre l´empresa i el treballador/a.

El reglament obligarà a inscriure´s en el nou registre que el Ministeri de Treball està acabant de detallar. Una de les novetats d´aquest nou registre és que caldrà posar per escrit la indemnització que cobraria el treballador/a en cas que es rescindís el contracte.

Cal recordar que, aproximadament uns 60.000 agents d’assegurances i uns 120.000 transportistes són els que tenen aquest temps per acabar notificant a les empreses que compleixen dits requisits com a trades.


858 lectures
comentaris
Afegeix comentari













BoldItalicLink